fredag 29 januari 2010

Lägesrapport inför valet DN/Synovate

Idag släpptes DN/Synovates opinionsundersökning

Vi kan konstatera att försprånget för oppositionen minskar och ligger nu på 2,9%. Men det intressanta i undersökningen och det som också kommer att avgöra valet är hur det går för de tre minsta partierna V, KD och C. Ett valresultat under 4% för något av dessa kan vara helt avgörande för valutgången.

Alliansen satsar nu hårt för att förbättra opinionen för C och KD (Jinge skriver om vad man gör för KD)

Tidigare skrev jag om hur Alliansen redan spenderat 4,1 miljarder för att förbättra läget för Maud Olofsson och Centern, nu måste man också få bort strålkastaren från stackars Andreas Carlgren som gjort bort sig totalt.

Det återstår att se vilken strategi oppositionen kommer välja för att kunna hålla kvar V över 4%. Man måste definitivt jobba en del på samspelet. Svensk politik har ju tyvärr blivit en lagsport. Jag skulle hellre se att det var en individuell sport. Varje parti borde stå starka själva och samarbeta med andra i enskilda frågor där man har samma syn. Inte kompromissa och göra avkall på sin egen politik för att ingå i någon allians. Då kan vi likväl avskaffa flerpartisystemet och det är det väl ingen som vill??

DN12, AB1, SvD1, Dagen2

Bloggar: Alltid rött alltid rätt, Lista på Knuff

Inga kommentarer:

 
Copyright 2009 a MadMan's point of view. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan