torsdag 28 januari 2010

Burkor, jobb, välfärd valet 2010 närmar sig

Rubrikerna i de flesta tidningar nämner "Burkadebatt mellan Sahlin och Reinfeld" Det var väl enda frågan där de var helt överens och inte hade mycket till debatt. Båda tycker att burkan representerar kvinnoförtryck och att ingen ska vara tvingad att gå i burka. Dom var också helt överens om att förbud genom lagstiftning inte är rätta vägen att gå. En sund syn på problemet från de båda alltså. Att förbjuda någons kultur/religion osv. är aldrig rätt väg att gå. Vi måste långsiktigt få de berörda att få upp ögonen för jämställdhet och alla människors lika värde oavsett religion, kön eller etniskt ursprung.

Vad debatten däremot handlade om var dom VIKTIGA(nej frågan om burkan är inte viktig) frågorna jobb och välfärd. Den debatten håll vanliga smutskastningsnivån. Reinfeldt tycker att Sahlin och de rödgröna kommer med fusköverenskommelser och Sahlin pekar på de ökade löneklyftorna och arbetslösheten.

Det är svårt att se vem som egentligen har rätt när båda är bra på att tolka statistik till fördel för dom själva. Jag skulle vilja se mer av odiskutabla fakta om hur saker och ting har förändrats. Men det är ju väldigt svårt att få någon politiker att göra saker i svart/vitt dom tycks alltid befinna sig i den svävande gråskalan. Skulle det inte vara extremt uppiggande med politiket som körde med raka rör och öppna kort.

Det skulle ju göra det betydligt lättare att bedöma en politiker som svart på vitt har sagt skrivit ner detta ska vi utföra. Har dom lyckats bra gör en ny lista och fortsätt. Om inte, bye bye in med nästa.

För övrigt är det inte debatterna mellan Mona och Fredrik som kommer vara dom viktigaste det här valet. Det är de mindre partierna som måste visa sig för att klara sig kvar i riksdagen. Centern, Kristdemokraterna och Vänstern måste ta flera steg fram och profilera sig för att säkra de röster de behöver för att hänga kvar.

Maud Olofsson fick nog be snällt till Herr Reinfeldt för att få skriva på garantierna till SAAB som EIB krävde för att Saab Spyker skulle få låna 4,1 miljarder för att hålla igång verksamheten i Trollhättan. 4,1 miljarder kostade det alltså för Alliansen att för ögonblicket rädda Maud och Centern kvar i Alliansen. Frågan är vad notan kommer att ha landat på innan det är dags för val...


DN1234, Sydsvenskan, Svd12

Inga kommentarer:

 
Copyright 2009 a MadMan's point of view. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan