onsdag 4 mars 2009

EU och USA nygamla vänner??

Så är då Hillary Clinton i Bryssel för middag med företräder för EU däribland vår egen Carl Bildt. Syftet förstås att försöka förbättra relationen mellan EU och USA som under George W Bush ibland blev frostiga. USA behöver EU och dom behöver opinionen i EU att stödja dom för att kunna föra sin politik. Det är viktigt att EU och USA för en gemensam politik i flera frågor. Mellanöstern den främsta av dessa men självkalrt också kriget i Afganistan och de spirande?? nukleära aspiranterna Iran och Nordkorea. Vi får ju självkalrt inte heller glömma bort klimatfrågan som äntligen kommer att få in välförtjänta plats i den amerikanska politiken efter 8 års bakåtsträvande politik från GWB.

Jag hoppas att våra relationer kommer bli betydligt bättre och ser fram emot att se vår egen Utrikesminister ha en framträdande roll i världspolitiken under andra halvan av detta år. Vi akan få mycket svårt att föra fram alla de saker som är viktiga men att trycka på för en varaktig fred och tvåstatslösning i Israel.

Den som lever får se. Intressant blir det absolut.

DN, DN2, SVD

Inga kommentarer:

 
Copyright 2009 a MadMan's point of view. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan