torsdag 11 juni 2009

Pandemin är här!

Så har WHO då gjort det klart att den fruktansvärde Svininfluensan är en pandemi. WHO höjde idag hotet till högsta nivån. Detta var första gången sedan 1968 på Hongkonginfluensan klassades som pandemi. Den skördade ca 3 miljoner manniskors liv. Av dagens Svininfluensa har 141 människor avlidit. Varje år dör mellan 250 000 och 500 000 människor i helt vanlig influensa världen över så det finns ju knappast befog för någon hysteri.

Som jag skrivit tidigare (4e Maj, 29e April) tycker jag att rapporteringen om Svininfluensan har varit helt fruktansvärd. Hysterin är skapad av media för att skapa intresse och sälja lösnummer. Journalister har ett ansvar att sålla bland världens nyheter och ge oss medborgare så korrekt och bra information som möjligt för att stötta demokratin. Har journalisterna skött sitt arbete??

Vill vi veta hur mycjet pengar olika myndigheter plöjt ner för att bekämpa och förberede sig för svininfluensan helt i onödan? Säkerligen alldeles för mycket.

DN123, SVD123

2 kommentarer:

Sanasawa sa...

Äntligen en förnuftig röst.

Anonym sa...

En vanlig reaktion på tidigare rapporter var den gängse "Balla kisen som tar allting med en klackspark" och inte brydde sig. Denna glättiga attityd representerades av ett antal korkade bloggare. Nu är pandemin ett faktum, och förloppet är inte förutsägbart. I sommartid blir det inte mycket, men i den kalla årstiden blossar det upp. Man kan lugnt utesluta att sjukhusen kommer att stå fullvärdigt beredda inför vad som komma skall; det tillåter nämligen inte landstingens ekonomiska kris. Makthavarnas lugnande försäkringar torde bara Balla kisen bry sig om, men inte förnuftiga människor. Det blir de senare som kommer att klara det här bäst. - Ta lätt på det här, va? Helt ok för mig; jag tänker inte göra det, och ju färre som inser lägets allvar, ju bättre för oss som gör det.

- Peter Ingestad, Solna

- Peter Ingestad, Solna

 
Copyright 2009 a MadMan's point of view. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan