måndag 4 maj 2009

Rättsskandal!

Jag kan inte annat än bli upprörd när jag läser på SvD att förundersökningen omt konstfackstudenten som vandaliserade en tunnelbanevagn och sålde som konst nu blivit nedlagd.. I brist på bevis! Kom igen nu ni har en video som denne konstfackstudent har gjort och lyckats sälja. Polisens argument är att man inte vet om det är NUG (som målaren kallar sig) som håller i kameran eller står för vandaliserandet.

Detta är ju helt befängt. OM (och nu hårddrar jag detta) misstänkt 1 misshandlar offer 1 medans medhjälpare 1 filmar. Om nu misstänkt 1 är maskerad (vilket inte känns omöjligt) lägger man då ner förundersökningen? Man har en vido där ett offer blir misshandlad. Men VET att Misstänt 1 är antingen den som filmat eller den som slagit. Har vi då så svag lagstiftning att vi inte kan sätta dit båda 2? Det spelar väl inte någon stärre roll? MIsstänkt 1 har misshandlat, Medhjälpare 1 har filmat och vet vem det är som slagit. Jag tycker att båda brott är lika hemska.

Tänk er samma scenario i en pedofilhärva. Är det inte ett lika hemskt brott att vara i samma rum och filma övergreppet? Om ni tycker det ska inte även den som filmar en vandalisering få motsvarande straff som den som vandaliserar??

Bara en tanke..

DN

Bloggar: Alla dessa åsikter, En elak jävel,

2 kommentarer:

Peter J sa...

Man påstår att man inte har bevis för att mannen på filmen är maskerad. Men NUG har ju fått en examen. då måste ju denna person som fått examen stå bakom att "konstverket" blev skapat. alltså skyldig till medhjälp, funkade ju i TPB domen.

( http://www.observeheadlines.com/ )

Kurt sa...

Hur skall polisen kunna bevisa att konstnären visste om att brottet skulle ske? Han kanske har filmat många 1000-tals T-banevagnar, och "råkade" filma ett brott.

 
Copyright 2009 a MadMan's point of view. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan