torsdag 2 april 2009

Pedofiler gillar FRA och IPRED

Grattis MPAA, Antipiratbyrån och ni andra som pressat fram de nya lagstiftningarna som kommer underlätta för pedofiler att hålla sig gömda, hoppas att ert samvete mår bra.

Det ni kommer åstakommer med de nya lagarna är inte att minska nedladdningen eller att tjäna mer pengar. De enda som tjänar på era ansträngningar är de som utveckat tjänster för anonym surfning och dom som verkligen vill åt dessa tjänster. För att ni har gjort att man kan tjäna pengar på att tillhandhålla dessa tjänster har ni indirekt hjälpt pedofiler att hålla sig undan rättvisan.

Vaför drar jag denna slutsats? Logiskt så borde det inte finnas tillräckligt med pedofiler för att utveckla bra system att dölja sin identitet på internet. Eller så borde det hålla sig till ganska slutna sällskap. NÄr det nu finns enkla sätt att göra sig osynlig på internet är det väldigt stor risk att dom som kanske annars inte hade vågat nu kan hänge sig åt sina vedervärdiga böjelser.

Men det är ju inte bara pedofiler, alla som vill göra olagliga saker kan nu på ett ganska enkelt sätt hålla sig undan. Förut kunde ju polisen ägna sig åt dom verkliga brottslingarna, nu måste man lägga krut på mängder av fildelare. Är det en bra användning av resurser?

Att ni sen ska översvämma våra domstolar bara för att få ut identiteten på en stackars student som inte har några pengar men ändå ville lyssna på lite musik... det är ju bara smaklöst. Han/hon kommer ändå inte att köpa musiken av er. Ponten's matte är det ju bara han själv som tror på.


Svd 1 2 3 4 5 6, DN 1 2 3 4 5 6 7, AB, Sydsvenskan

2 kommentarer:

Dimo sa...

Varför är det aldrig någon som skriver sådana här vettiga saker i tidningar som Svensson läser?

Donsan sa...

Vi borde angripa våra styrande politiker istället - Branschen kämpar bara för det de tror gynnar dem - vilket är naturlig - Det är Alliansen och Sossarna som i första hand är ansvariga för allt elände - Det började med Bodström(S) och har fortsatt med Alliansen med lögnaren Reinfel(M) och Ask(M) i spetsen. - Det är de som har såld ut Sverige och som stiftar lagar som går emot sina egna medborgares intressen och som hotar demokratins grundvalar

Rösta Piratpartiet i nästa val - och hjälp dem över 4% strecket - Sänd en signal till alla ovannämnda etablerade partier att nu får det vara nog!!

 
Copyright 2009 a MadMan's point of view. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan