fredag 14 augusti 2009

Valet 2010 - Upptakt och taktiksnack.

Ingen vet vad som kommer hända i nästa års val. Det lär bli spännade.

Vad partierna borde göra.

V - Kom upp ur smutskastarträsket och presentera en egen och hållbar politik. Stå för er egen politik och ingå inte någon allians med andra partier. Ni får röster av folk som vill rösta på ER politik inte en kompromiss mellan flera partier.

S - Sparka Mona Sahlin som inte tillför något nytt utan bara drar ner partiet. Jag har omöjligt att se henne som en ledare och många med mig. Som för vänstern gäller gå tillbaka till ritbordet hitta er egen politik. Den som gjorde er stora och satsa på valer 2014 med en helt ny ledning.

MP - Behåll ere språkrör Maria Wetterstrand är en av de bästa politikerna i sverige. Man byter inte bort henne mot ett oprövat kort i ett skede när partiet växer. Ni har hittat er målgrupp. Kör hårt.

C - Snälla, snälla gör er av med Maude Olofsson. Jag tål henne inte. Maken till falsk liten insmilande människa får man leta efter. Efter ert partiledar byte är det dags för även er att gå tillbaka och hitta er egna politik. Det som ska göra ett val i Sverige intressant är ju valmöjligheter. Fortsätter Alliansen så är vi på väg mot ett tvåpartisystem som jag absolut inte vill veta av.

FP - Trota att ni många gånger lyckas profilera er som ett eget parti försvinner ni också in i blocket som är Alliansen och det är synd. NI har en hel del bra poänger som borde kunna samla väljare. Våga köra ert race.

M - Enda partiet som vinner på alliansen. Ni växer stadigt och det är inte konstigt Reinfeld och Borg visar prov på bra ledarskap och det ser ut som att det är Moderaterna som styr. Utrikesministern Carl Bild tillför också väldigt mycket förtroende till Moderaternas kunskap att styra.

KD - Göran göran göran.. De här blir inte lätt. I och med att ni blivit överkörda av regering och riksdag i fråga om samkönade äketenskapet och att ni inte har några bra förslag på framtidspolitik tror och hoppas jag att ni trillar ur riksdagen. De e nära nu.. era väljare är gamla och blir äldre om det inte blir nu så blir det 2014.. Stackars Ella Bolin hon hade ju faktiskt en gnista som tände dom yngre i KD.. men vad hände.. Alf kom in o körde över henne. Hon är er chans till nya väljare..

PP - Kör på! om ni lyckas hålla intresset uppe borde ni defenitivs slå ut KD och ta plats i riksdagen.

Mitt lilla drömscenario är att PP kommer in och att KD åker ut.. det skulle skapa obalans i Alliansen så att de enskilda partierna blir viktigare än gruppen dom tillhör. Varför skulle inte partierna kunna samarbera i olika sakfrågor med olika partier. Då skulle folkets röster räknas mest.

Den som lever får se..


DN1234, Dagen12, AB12, SvD1

Bloggar
Mina Moderata Karameller

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad borde SD gora då? Men de går ju ganska bra for dem utan hjalp kanske...

OzMad sa...

Som TT så vänligt påminnde mig så har jag glömt ta upp SD. SD har ju i de senaste opinionssiffrorna varit både nära och inne i riksdagen. Vill dom komma in är det bara att fortsätta spela på invandringskortet. Det fungerar särskildt bra i lågkonjuktur när arbetslösheten ökar. Vem känner inte igen kommentaren dom kommer hit lever på bidrag och tar våra jobb. Rätt eller fel så har deras chanser ökat med finanskrisen.

Zac sa...

Jo, SD tillhör också de där som faktiskt stärks av skandaler. Det blir bara ännu tydligare att de är underdogs då och då S försvinner ut i någon typ av Sahlinstillestånd så har man mycket folkhemsröster att hämta där.

Så tyvärr blir det nog till att vänja sig vid tanken om ett rasistiskt och främlingsfientligt parti i riksdagen 2010... :o(


//Zac

Anonym sa...

SD okar också genom detta tror jag: http://www.liveleak.com/view?i=216_1207467783

 
Copyright 2009 a MadMan's point of view. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan