fredag 14 augusti 2009

USA - Det förlo(r/v)ade landet??

Jag måste erkänna flera nyheter jag läst på senaste har förstärkt min känsla av att amerikanerna är offer av sitt eget samhälle.

Dels har vi paranojan som man märker i nyheter som DN - Amerikanerna misstror Obamas födelseort nu är han ju bevisat född i USA men än sen om han spenderade sina första veckor i Kenya. Skulle han blivit Infiltratör och terrorist under sin första vecka?

Sen har vi den stora hemska kommunismen. Alla amerikaner verkar tro att man är kommunist om man tror på ett samhälle som hjälper de som inte har så mycket. Läs t ex. DN - Obamas vårdplan möts av folkstorm. Varför blire det folkstorm? jo Obamas nya vårdplan (som är mycket konservativare än vår) får vanliga amerikaner att dra paraleller med Ryssland och Nazi-tyskland. Det är lite svårt att ta in. Men det verkar som att dom lyssnar alldeles för mycket på fox news och högerextrema radiopratare som tydligen får väldigt mycket uppmärksamhet i USA. Dessa skulle få Göran Hägglunds KD eller varför inte Sveriedemokraterna att verka som söndagsskolan.

Det verkar dock som att denna bild av vårdreformen bara sprids bland äldre och lågutbildade. Tyvärr finns det en hel det lågutbildade i USA. Det var där McCain/Palin samlade sina röster och det gick ju nästan hem. Dom föll på att McCain verkade lite för mjuk..

Jag bara hoppas att Obama kan få USa på rätt väg. Han behöver få en ordentlig medgång som kan tysta kritikerna. Den liberala median i USA borde ju påpeka att Storbrittanien, Frankrike, Holland, Belgien, Schweiz, Italien, Spanien, Finland, Norge, Kanada jag kan fortsätta.. har betydligt mer omfattande hälso/social.politik och till en lägre kostnad än USA lägger på sin.

DN

1 kommentar:

Zac sa...

Förresten har de till slut hittat Obamas födelsecertifikat och det är DA BOMB!


//Zac

 
Copyright 2009 a MadMan's point of view. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan